3. Maja 2024.

Obavijest!

Eko komisija našeg udruženja želi se obratiti u vezi sa sve češćim kritikama pojedinih članova o stanju naših ribolovnih terena. Ove godine smo organizirali prvu akciju čišćenja i uređenja Kanala, ali nažalost, odaziv naših članova je bio ograničen. Samo 15 članova, većinom starije populacije, je sudjelovalo i uspjeli smo očistiti oko 50 metara terena. S obzirom na prisutno osoblje, nismo mogli postići više.

Organizirali smo četiri čišćenja terena u Drivuši, ali ukupno se samo 5 naših članova odazvalo. Ipak, uspjeli smo učiniti značajan napredak na tom terenu. Sada se pripremamo za petu akciju čišćenja, kako bismo ponovno uredili teren. Također, uložili smo napor u osiguranju materijala za izgradnju nadstrešnice u Jelini, te očekujemo da ćemo završiti tu fazu uskoro. Sljedeći teren koji planiramo urediti je Varošište, gdje treba obaviti košenje.

Poštovani članovi, ovim putem apeliramo na vas da se uključite i odazovete na naše pozive. Iako nas ima gotovo 400 članova ove godine, naše akcije uređenja okupljaju maksimalno 10 ljudi. Ako neko ima namjeru kritizirati iz udobne fotelje, bolje bi bilo da se priključi akcijama kako bismo zajedno postigli pozitivne promjene. Udruženje je tu za sve nas, a mi smo uložili puno truda u njegovu stabilizaciju.

Financijski smo stabilni, naše takmičarske ekipe redovno sudjeluju na takmičenjima i postižu značajne rezultate. Uprava radi na dobrovoljnoj osnovi i niko ne prima plaću za svoj rad; sve se radi iz ljubavi prema udruženju. Imamo dva ribočuvara koji nadgledaju oko 80 kilometara terena. Također, blizu smo rješenja za riblji prolaz na brani i nadamo se skorašnjim konkretnim informacijama koje ćemo podijeliti s javnošću.

Aktivno tražimo rješenja za izazove poput problema sa kormoranima, iako neki od njih zahtijevaju vremena. Mnogi članovi se na vodi ponašaju neprikladno, ostavljajući za sobom smeće, loveći nepropisno i kršeći pravila. Pozivamo sve članove da se aktivno uključe u rad udruženja. Udruženje je otvoreno za suradnju i podržava sve konstruktivne ideje.

Pozivamo vas da se pridružite akcijama čišćenja. Svi potrebni alati i gorivo će biti osigurani. Nije nam potrebno samo virtualno podržavanje, već vaša stvarna pomoć. Ohrabrujemo vas da se oslobodite negativnih uticaja pojedinaca i da se pridružite zajedničkim naporima za unapređenje udruženja. Kritike su dobrodošle, ali molimo vas da se zapitate što ste vi konkretno učinili kao pojedinac.

Budimo strpljivi u rješavanju dugotrajnih problema. Udruženi, možemo graditi bolju budućnost za naše ribolovne terene i udruženje.

UGSR “BISTRO” ZENICA IDEAL IZNAD SVAKOG POJEDINCA!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *